Kaip Paslėpti “Facebook” Draugų Sąrašą Ir Jo Nerodyti?

Pagal numatytuosius “Facebook” nustatymus jūsų profilio informacija, įrašai ir draugai yra matomi visiems. Viešas jūsų draugų sąrašas yra patogus tuo, kad gali padėti kitiems žmonėms surasti ir susisiekti su jumis. Tačiau jei norite, galite apriboti, kas gali matyti visą jūsų draugų sąrašą. Tam tereikia pakeisti numatytuosius „Facebook“ privatumo nustatymus naudojantis kompiuteriu arba mobiliuoju telefonu.

Kaip paslėpti savo „Facebook“ draugus naudojantis kompiuteriu:

  • Atidarykite „Facebook“ programą kompiuterio žiniatinklio naršyklėje;
  • Spustelėkite rodyklę žemyn, esančią viršutiniame dešiniajame tinklapio kampe;
  • Išskleidžiamajame meniu spustelėkite “Settings & Privacy” („Nustatymai ir privatumas“);
  • Tada spustelėkite “Settings” („Nustatymai“);
  • Kairėje ekrano pusėje esančioje srityje spustelėkite “Privacy” („Privatumas“);
  • Skiltyje “How people can find and contact you” („Kaip žmonės gali jus rasti ir su jumis susisiekti“) raskite eilutę “Who can see your friends list?” („Kas gali matyti jūsų draugų sąrašą?“);
  • Tada spustelėkite “Edit” („Redaguoti“);
  • Spustelėkite rodyklę žemyn, kad būtų parodytas parinkčių sąrašas;
  • Galite pasirinkti: “Public” („Viešas“), “Friends” („Draugai“), “Friends except …” („Draugai, išskyrus …“), “Specific friends” („Konkretūs draugai“), “Only me” („Tik aš“) arba “Custom” („Pasirinktinai”);
  • Jei spustelėsite “Custom” („Pasirinktinai“), galėsite pasirinkti įvesti konkrečius žmones. Pavyzdžiui, galite dalintis savo draugų sąrašu su visais savo draugais, išskyrus vieną draugą;
  • Pridėję konkretų asmenį, spustelėkite “Save Changes” („Išsaugoti pakeitimus“).

Kaip paslėpti savo „Facebook“ draugus naudojantis mobiliuoju įrenginiu:

  • Mobiliajame įrenginyje atidarykite „Facebook“ programą;
  • Bakstelėkite tris horizontalias linijas (naudojant „IPhone“ tai yra apatiniame dešiniajame ekrano kampe, o naudojant „Android“ – viršutiniame dešiniajame kampe);
  • Palieskite “Settings & Privacy” („Nustatymai ir privatumas“);
  • Bakstelėkite “Settings” („Nustatymai“);
  • Slinkite žemyn į skiltį “Privacy” („Privatumas“);
  • Palieskite “Privacy Settings” („Privatumo nustatymai“);
  • Slinkite žemyn iki skyriaus “How People Find and Contact You” („Kaip žmonės suranda ir susisiekia su jumis“);
  • Tada palieskite “Who can see your friends list?” („Kas gali matyti jūsų draugų sąrašą?“);
  • Pasirinkite, kam norite leisti matyti savo draugų sąrašą.
  • Galite pasirinkti: “Public” („Viešas“), “Friends” („Draugai“), “Friends except …” („Draugai, išskyrus …“), “Specific friends” („Konkretūs draugai“) arba “Only me” („Tik aš“);
  • Jei pasirinksite “Friends except …” („Draugai, išskyrus…“), galite neleisti konkretiems žmonėms matyti jūsų draugų sąrašo;
  • Jums tereikia įrašyti to draugo vardą ir pavardę;
  • Tada spauskite “Save” (“Išsaugoti”).